Důležité informace

25.08.2014 10:00

DALŠÍ HOKEJOVÁ SEZÓNA MLÁDEŽE PŘEDE DVEŘMI

Prázdniny ještě neskončily, ale příprava mládeže na další hokejovou sezónu se již rozjíždí. Zatímco v ve větších hokejových baštách se již bruslí, v Jičíně a dalších menších městech si na led budou hráči muset počkat do září či dokonce října. Příprava mládežnických kategorií v Jičíně však již probíhá.  

 Skupinka starších žáků, která početně nestačí na zformování této kategorie v Jičíně, se připravuje společně se SŽ v Lomnici, kde budou hráči rok na hostování. MŽ Jičína zahájili suchou přípravu již na začátku srpna. Nyní se k nim, v rámci 2 tréninků týdně, přidala i přípravka 2005. Následovat bude přípravka 2006 a od začátku září i přípravky 2007 a 2008. V důsledku zastřešení se před třemi roky podařilo znovu nastartovat mládežnický hokej a solidní práce týmu dvanácti trenérů, včetně hráčů A mužstva, je vidět Všechny výše uvedené kategorie jsou početně dostatečně obsazeny vlastními hráči. Celkem je to již, nepočítaje SŽ, cca sedmdesát trénujících dětí. Po skončení ledu v březnu příprava pokračuje až do prázdnin v tělocvičně, kde jsou rozvíjeny všechny pohybové dovednosti dětí, přiměřené jejich věku. Rozpočet mládeže je oddělený od dospělých a sezóny končí tradičně bez dluhu.

 MŽ a ve druhé polovině sezóny i P05, čekají v rámci hokeje na celou plochu i některé změny pravidel. Např. zvětšení obranného a útočného pásma na úkor střední části, což by mělo přinést více prostoru pro kreativní hru a individuální i týmové lepší prosazování se šikovnějších hráčů a týmů.

 Vzhledem k zářijové absenci ledu doma, budou jednotlivá družstva nucena vyrazit za přípravou na mnohonásobně dražší ledy okolních oddílů (Boleslav, Lomnice apod.). Vzhledem k datu zahájení krajských soutěží to ale jinak nejde. 

 Tradiční školu bruslení pro chlapce a dívky chystá oddíl na říjen, kdy již bude led v Jičíně. V letošní sezóně by to mělo být v pondělí a středu od 16:00 do 17:00. Poslední část aktivit oddílu, již třetím rokem fungující výuka bruslení dětí z mateřské školy J.Š.Kubína, bude zahájena rovněž v říijnu. Oddíl se tak v zimní sezóně pravidelně věnuje cca 170 dětem týdně.

 Nové zájemce o školu bruslení a hokej prosíme, aby se obrátili na pana Novotného (602-406-062 či mirek@mtssro.cz) či pana Lukáče (734-637-194 či lukacmarek@seznam.cz). 

Ing. Novotný, HC Jičín